Соңғы жаңалықтар

Тұшпара етіне малдың мүйізі мен тұяғы қосылады. Не істеу керек?

Медицина ғылымдарының кандидаты, диетолог Елена Соломатина құнарлы тұшпара таңдаудың тың тәсілімен бөлісті, – деп хабарлайды Azatmedia.kz ақпараттық порталы.

Ол өзінің «Sputnik» радиосына берген сұхбатында құнарлы тұшпара құрамындағы ең басты қоспаның ет екенін айтады. Яғни, аталған тағам құрамында бұл қоспаның болуы оның құнарын арттыра түседі. Эксперт пікірінше, Ресейде тұшпара етіне көбіне мүйіз бен тұяқ секілді артық заттарды айдап, қосып тастайды. Мұның адам ағзасына зияны болмаса, пайдасы жоқ.

Диетолог тұшпара қамырының да маңызды рөл ойнайтынын айтты. Қамыр құрамы негізінен ұн, су және тұздан тұруы керек. Бұдан бөлек, тұшпараға аздап бұрыш себуге ғана болады.

Қатысты жаңалықтар

ӘЛ-ФАРАБИ АУДАНЫНЫҢ ӘКІМІ ТІКЕЛЕЙ ЭФИР АРҚЫЛЫ ТҰРҒЫНДАР САУАЛЫНА ЖАУАП БЕРДІ

Bastynews

Діни бостандық және зайырлы мемлекет

Bastynews

Қажымұқан Поддубныйды қалай жеңген?

Bastynews

Пікір қалдыру